Kombi vozilo za 24 udruženja osoba sa invaliditetom u južnom Banatu

Kombi vozilo za 24 udruženja osoba sa invaliditetom u južnom Banatu

24/12/2021 Off By BERB

Foto: Đorđe Krstić

 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević prisustvovala je danas u Pančevu potpisivanju ugovora o donaciji i uručenju kombi vozila između kompanije „Mocart“ i Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama.

 

Kisić Tepavčević je tom prilikom istakla da Ministarstvo svakodnevno pruža podršku osobama sa invaliditetom, pri čemu je od 2019. godine pokrenulo niz aktivnosti u okviru kampanje „Srbija bez barijera“.

Trudimo se da svaki dan stvaramo Srbiju bez barijera, zemlju jednakih mogućnosti za sve svoje građane, navela je ona i naglasila da će nabavka kombi vozila, koje će koristiti 24 udruženja osoba sa invaliditetom iz južnog Banata, poboljšati kvalitet života osoba sa invaliditetom.

Prema njenim rečima, Ministarstvo kontinuirano podržava rad ovih udruženja, kojima je tokom ove godine opredelilo više od 27 miliona dinara, čime je, pored ostalog, finansirana rekonstrukcija i opremanje udruženja.

Ona je navela da su najveći projekat dva dnevna boravka za decu sa invaliditetom u Alibunaru i Beloj Crkvi, čije se otvaranje očekuje sledeće godine.

Kisić Tepavčević je izrazila zahvalnost „Mocartu“ na donaciji kombi vozila, navodeći da je ta kompanija na ovaj način podržala udruženja osoba sa invaliditetom, kojima je to vozilo od izuzetnog značaja za svakodnevno funkcionisanje.

Direktor korporativnih komunikacija kompanije „Mocart“ Borjan Popović rekao je da se Ministarstvo svakodnevno trudi da svim građanima obezbedi pristupačno okruženje i da osobama sa invaliditetom olakša svakodnevni život, i poručio da će ta kompanija nastaviti da podržava osobe sa invaliditetom kroz ovakve i slične aktivnosti.

Kompanija „Mocart“ je obezbedila više od četiri miliona dinara za nabavku specijalizovanog kombi vozila za osobe sa invaliditetom, koje će koristiti 24 udruženja osoba sa invaliditetom sa područja Južnobanatskog okruga.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović istakao je da će kombi vozilo biti od velike koristi udruženjima osoba sa invaliditetom, zahvalivši Ministarstvu i kompaniji „Mocart“ na podršci.

On je preneo da je sastanak sa ministarkom Kisić Tepavčević bio konstruktivan i da se razgovaralo o daljem unapređenju položaja osoba sa invaliditetom u narednom periodu.

 

Načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Marina Toman prenela je pozdrave i zahvalnost svih udruženja osoba sa invaliditetom sa područja južnog Banata na donaciji vozila, kao i na podršci koju Ministarstvo kontinuirano pruža kako udruženjima, tako i institucijama.

Toman je dodala da je južni Banat najbolji primer kako zajednički stvaramo Srbiju bez barijera.

Uručenju kombi vozila prisustvovala je i pomoćnica ministarke u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.