Gradilište buduće fabrike „Linglong“ najkontrolisanije u Srbiji

Gradilište buduće fabrike „Linglong“ najkontrolisanije u Srbiji

24/12/2021 Off By BERB

Foto: MGSI/Đorđe Krstić

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović saopštio je danas da je na gradilištu buduće fabrike „Linglong“ u Zrenjaninu do sada izvršeno 30 redovnih i 20 vanrednih inspekcijskih nadzora u sektoru građevinarstva.

 

Momirović je, nakon sastanka sa gradonačelnikom Zrenjanina Simom Salapurom i predstavnicima „Linglonga“, naveo da je ovo najkontrolisanije gradilište u Srbije i da do sada nisu utvrđene bitnije nepravilnosti.

Prema njegovim rečima, tamo gde su utvrđene nepravilnosti, predstavnici kineskih kompanija su postupali po nalozima naših inspekcija.

On je napomenuo da je prilikom nedavne medijske afere u vezi s vijetnamskim radnicima, Vlada Srbije ponudila pomoć i podršku vijetnamskim radnicima da se vrate u zemlju iz koje su došli ako se u Srbiji ne osećaju sigurno.

Salapura je istakao da je reč o investiciji od čak milijardu dolara, što je najveće ulaganje u Zrenjaninu ikada, dodavši da će se konkretni benefiti videti po otvaranju, a da je interes grada da se ovakva investicija realizuje u svakoj svojoj fazi u skladu s zakonskim propisima.

Ministar je, nakon toga, sa predstavnicima gradske uprave Zrenjanina i „Koridora Srbije“ održao sastanak Radne grupe za izgradnju budućeg auto-puta od Beograda do Zrenjanina.