Srpska policija pouzdan i kredibilan međunarodni partner

Srpska policija pouzdan i kredibilan međunarodni partner

23/12/2021 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin održao je danas sastanak sa policijskim izaslanicima Srbije u inostranstvu, kojima je poručio da svojim radom i profesionalizmom treba da doprinesu očuvanju ugleda svoje zemlje i institucije koja ih je uputila na službu u inostranstvo.

 

 

Policijski izaslanici su izvestili ministra o rezultatima koje su ostvarili u prethodnom periodu i narednim planovima i aktivnostima.

Vulin je ukazao na to da srpska policija uživa ugled u svetu, da je pouzdan i dostojan međunarodni partner u borbi protiv svih vidova kriminala i u naporima za stvaranje sigurnog okruženja kako za svoje, tako i za građane drugih država.

Razbijanjem jednog od najsurovijih i najorganizovanijih narko-klanova u Evropi, klana Belivuk-Miljković, razbijanjem 22 organizovane kriminalne grupe i učešćem u velikim međunarodnim akcijama, srpska policija izborila je i zaslužila poštovanje svih međunarodnih partnera i relevantnih institucija, naglasio je on.

 

Na sastanku su usaglašene smernice budućeg delovanja policijskih izaslanika i njihovog doprinosa u saradnji srpske policije sa inostranim kolegama u međunarodnoj policijskoj saradnji.