Uhapšen upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu

Uhapšen upravnik Kazneno-popravnog zavoda u Nišu

23/12/2021 Off By BERB

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je sinoć da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili D. P. (1971), upravnika Kazneno-popravnog zavoda u Nišu.

On je osumnjičen za to da je organizator kriminalne grupe, koji je, kako se sumnja, uz pomoć drugih članova malverzacijama omogućavao uslovni otpust zatvorenicima.

Osumnjičeni D. P. (1971) i S. M. (1962), takođe zaposlena u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu, uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mita, dok se H. J. (1960) tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i primanje mita u posredovanju.

Takođe, krivičnom prijavom je obuhvaćen i D. I., koji se nalazi na odsluženju kazne zatvora, a on se tereti za krivično delo davanja mita.

Osumnjičeni se terete za to da su u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi među osuđenicima na izdržavanju kazne zatvora u okviru Kazneno-popravnog zavoda u Nišu pronalazili osuđenike sa izdržane dve trećine trajanja izrečene kazne zatvora, kojima su za novčani iznos od 5.000 evra ishodovali pozitivnu ocenu vladanja i ponašanja.

Ovu ocenu je, kako se sumnja, davala S. M., a potvrđivao i potpisivao osumnjičeni D. P. u postupku za određivanje uslovnog otpusta.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.