Pripadnici UKP ostvarili rekordne rezultate u ovoj godini

Pripadnici UKP ostvarili rekordne rezultate u ovoj godini

23/12/2021 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin održao je danas kolegijum sa rukovodiocima Uprave kriminalističke policije PU za grad Beograd, na kojem su mu predstavljeni rezultati rada ove uprave u proteklom periodu i predočeni dalji koraci u borbi protiv kriminala.

 

Vulin je istakao da su pripadnici beogradske kriminalističke policije pokazali izuzetnu efikasnost i angažovanost tokom ove godine i ostvarili značajne rezultate u borbi protiv trgovine narkoticima, ali i uličnog i opšteg kriminala.

Zahvaljujući operativnom radu kriminalističke policije, Beograd je bezbedan grad. Na ulicama naše prestonice ove godine nije bilo podmetanja bombi, sačekuša, klasičnih kriminalnih likvidacija i to je rezultat angažovanja i rada vas profesionalaca, poručio je ministar.

Pripadnici beogradskog UKP-a su u ovoj godini, kako je naveo, imali rekordne zaplene narkotika i ono što je najznačajnije, mnogo veće zaplene takozvanih teških i opasnih droga, kao što su heroin i kokain.

Prema njegovim rečima, u ovoj godini zaplenjeno je 14 kilograma kokaina, a 2020. godine 4,59 kilograma, dok je zaplena heroina prošle godine iznosila 8,63 kilograma, a ove 19,65 kilograma.

Broj prijavljenih krivičnih dela na teritoriji Beograda u znatnom je padu – do danas je prijavljeno 25.209 različitih krivičnih dela, 2020. godine je taj broj iznosio 29.190, dok su se 2019. godine dogodila 34.952 krivična dela, precizirao je Vulin.