Ана Рупчић и Вук Зекић дебитују у опери „Манон Леско“ на Сцени Мадленианума

Ана Рупчић и Вук Зекић дебитују у опери „Манон Леско“ на Сцени Мадленианума

21/12/2021 Off By BERB

Фото: Народно позориште у Београду

 

Оперу Ђакома Пучинија „Манон Леско“, заједничку копродукцију Народног позоришта у Београду и Мадленианума, публика ће моћи да види у четвртка, 23. децембра од 19.30 часова на Сцени Мадленианума. У овој опери у насловној улози дебитује сопран Ана Рупчић, као и баритон Вук Зекић у улози брата Леска, диригује Ђорђе Павловић.

 

 

Витез де Грије је Јанко Синадиновић. Жерон де Равоар је Михаило Шљивић. Учествују и следећи солисти: Милан Обрадовић, Вук Радоњић, Синиша Радин, Милан Панић, Ивана Живадиновић, Михаило Оташевић и Лука Пређа.

Манон Леско је први Пучинијев „хит” и једина његова опера која на својој премијери у Театру Ређио, у Торину, 1893. године, није била оспоравана. Манон Леско је Пучинија поставила међу врхунске светске композиторе. Пучини је у причу увео нови ниво искрене емоције и ток мелодије, а уз то је створио једну од архетипских оперских хероина, која и данас очарава публику.

 

Врхунски ауторски тим из Италије предвођен редитељем Пјер Франческом Маестринијем учествовао је у продукцији наше Манон. Веома велики оркестар припремио је диригент Стефано Романи, а наслеђује га Ђорђе Павловић. Преко 250 раскошних костима осмислио је костимограф Лука Дал Алпи, а монументална сценографија је дело Алфреда Троизија.

Премијера ове опере била је 26. фебруара 2020. године на Великој сцени Народног позоришта у Београду, а друга премијера 29. фебруара на Сцени Опере и театра Мадленианум.