Potpisan Memorandum o razumevanju sa Kulinarskom federacijom Srbije

Potpisan Memorandum o razumevanju sa Kulinarskom federacijom Srbije

21/12/2021 Off By BERB

Foto: Jelena Vučetić

 

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić i predsednik Upravnog odbora Kulinarske federacije Srbije Jovan Vukelić potpisali su danas Memorandum o razumevanju u oblasti unapređenja turističke ponude i razvoju turističkih proizvoda Srbije.

 

Matić je tom prilikom izjavila da gastronomija i kulinarstvo imaju ključnu ulogu u razvoju turizma i ugostiteljstva svake zemlje, pre svega jer predstavljaju snažan motivacioni faktor turističke tražnje u svetskim razmerama i odražavaju specifičnosti i atraktivnosti ugostiteljsko-turističke ponude i kulture ishrane određene destinacije.

Ministarka je navela da Srbija ima jedinstvenu i bogatu gastronomsku ponudu, koja potiče od njene geografske, nacionalne i kulturne raznolikosti nastale vekovnim mešanjem stanovništva i upravo je to najzanimljiviji utisak koji strani turisti primete pri boravku u Srbiji.

Stoga je potpisivanje ovog memoranduma sa Kulinarskom federacijom Srbije, kao i zajednički rad na zaštiti, razvoju i promociji autentičnih brendova od izuzetnog značaja za budućnost gastronomskog proizvoda i celokupne turističke ponude Srbije, navela je ona.

Potpisivanje Memoranduma o razumevanju omogućiće zajednički rad na aktivnostima koje doprinose unapređenju turističke ponude Srbije i razvoju turističkih proizvoda, odnosno ostvarivanju zajedničkih ciljeva zaštite, očuvanja i razvoja autentičnih brendova naše zemlje i njihovoj promociji.