Vatrogasci-spasioci tokom snežnog nevremena spasili 17 osoba

Vatrogasci-spasioci tokom snežnog nevremena spasili 17 osoba

14/12/2021 Off By BERB

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Luka Čaušić pohvalio je danas rad pripadnika ovog sektora tokom proteklih dana za vreme snežnih padavina.

Čaušić je u izjavi za Televiziju „Pink“ naglasio da su pripadnici ovog sektora, iako to nije u opisu njihovog posla, proteklih mesec dana u planinsko-brdskim krajevima krčili šume i sekli granje koje je padalo na strujne vodove i ugrožavalo dotok električne energije u domaćinstvima.

Nadležnost Sektora za vanredne situacije je spasavanje ljudskih života i imovine. Od ove godine izuzetnu pažnju posvećujemo svim preventivnim aktivnostima, i smanjenju rizika od poplava i od požara, pa samim tim i ovaj problem smo prepoznali obilazeći opštine širom naše zemlje, objasnio je Čaušić.

On je konstatovao da se situacija u Srbiji nakon snežnih padavina smiruje, i pohvalio vatrogasce-spasioce koji su za vreme snežnog nevremena spasili 17 osoba.

Takođe, kako je napomenuo, u poslednjih par dana pripadnici Sektora su imali više od 120 intervencija, a 324 vatrogasca-spasioca su bila angažovana sa 127 vozila.