Smanjuje se broj domaćinstava bez električne energije

Smanjuje se broj domaćinstava bez električne energije

14/12/2021 Off By BERB

Foto: mre.gov.rs

 

 

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović predsedavala je danas sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, na kojoj je razmatrana aktuelna situacija u svim delovima energetskog sistema.

 

Mihajlović je rekla da su, pored Ministarstva rudarstva i energetike, u rešavanje problema sa kojima se suočava elektroenergetski sistem, uključena i druga ministarstva, kao i javna preduzeća.

Svi zajedno radimo na tome da što pre izađemo iz krize i neophodno je da budu angažovani svi resursi kako bi kompletan elektroenergetski sistem ostao stabilan i počeo da radi punim kapacitetom. Situacija jeste bolja, ali je i dalje veoma ozbiljna, istakla je Mihajlović.

Na sednici su predstavljeni izveštaji o radu i problemima sa kojima se suočavaju EPS, EMS i EDS, koji su nastali zbog elementarnih nepogoda.

Kako je rečeno, ekipe „Elektrodistribucije Srbije“ su neprestano na terenu i do kraja dana se očekuje da budu otklonjeni kvarovi.

Takođe, intenzivno se radi na otklanjanju svih problema u proizvodnji električne energije u Termoelektrani „Nikola Tesla“.

Kada je reč o radu toplana, ekipe „Beogradskih elektrana“ su na terenu i svi manji problemi i prekidi u isporuci toplotne energije biće rešeni do kraja dana.

Usled nepovoljnih vremenskih uslova raste potrošnja gasa, ali je snabdevanje za sve kupce stabilno i nema ograničenja.

Na sastanku su učestvovali i predstavnici JP „Srbijagas“, „Transportgasa“, NIS-a, Poslovnog udruženja ”Toplane Srbije”, Republičke direkcije za robne rezerve, JP PEU „Resavica“ i JP „Putevi Srbije“.