Budite odvažni – podrška PKS mladima u biznisu

Budite odvažni – podrška PKS mladima u biznisu

07/12/2021 Off By BERB

Foto Dejan Zrilić

 

Članovi Sekcije za omladinsko preduzetništvo Privredne komore Srbije, u okviru inicijative „Budite odvažni”, podržaće četvoro mladih preduzetnika prilikom registracije biznisa i unapređenja postojećeg posla.

 

 

“Nemanja Topić i Slavica Ilić koji planiraju da počnu sopstveni biznis u oblasti arhitekture i dizjana odnosno kozmetike i mejkapa dobiće pomoć i savete kako da pokrenu posao u ovim oblastima, a Miloš Božinović vlasnik firme „Kao zdravlje“ i Dragana Vojinović vlasnica „Mama brenda“ kako da unaprede i poboljšaju poslovanje“, ističe Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS.

Mladim preduzetnicama i preduzetnicima obezbeđena je mentorska podrška, besplatan prodajni i reklamni prostor, baneri na portalu koji ima preko 100 000 posetilaca mesečno, pomoć pri izradi sajta za početnike, kao i SEO optimizacije za one koji već imaju registrovane firme.

Sekcija za omladinsko preduzetništvo PKS pokrenula je u oktobru 2021. inicijativu „Budite odvažni” sa ciljem da podstakne što veći broj mladih da započnu sopstveni posao, kao i da konkretnim aktivnostima pomognu razvoj postojećih biznisa mladih preduzetnika.

„Beskrajno sam ponosna na ove mlade uspešne ljude koji su se okupili u Sekciji za omladinsko preduzetništvo i spremni su da nesebično pomognu svojim mladim kolegama  da i njihovi biznisi budu uspešni. Za svega nekoliko meseci od osnivanja Sekcije za mlade preduzetnike PKS pridružio nam se veliki broj članova, i svaki dan ih je sve više. Fokusirani smo na podršku i podsticaje mladima da nakon završetka formalnog obrazovanja započinju sopstveni posao. Na ovaj način otvaraju se nova radna mesta, mladi ostaju u svojoj zemlji, što je zajednički cilj svih nas”, rekla je Simanić.

 

 Pozvala je mlade da se priključe inicijativi “Budite odvažni”, predstave svoje ideje i planove. Ovo je prva u nizu inicijativa Sekcije za mlade preduzetnike PKS, u narednom periodu u planu je i Samit mladih Srbije, kao i veliki broj drugih aktivnosti koje će podržati mlade ljude u nameri da se bave preduzetništvom.