Популаризација и развој гимнастике у Србији

Популаризација и развој гимнастике у Србији

02/12/2021 Off By BERB

Фото: Агенција Танјуг /Страхиња Аћимовић

 

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са председником Међународне гимнастичке федерације Моринаријем Ватанабијем и челним људима Гимнастичког савеза Србије и том приликом разговарао о даљој популаризацији гимнастике на глобалном нивоу и анимирању све већег броја деце и младих да се баве гимнастичким спортом.

 

 

 

Министар Удовичић је честитао господину Ватанабију на скорашњем реизбору на месту  председника Међународне гимнастичке федерације и пожелео му још пуно успеха у даљем раду.

Господин Ватанабе борави у Србији како би допринео већем развоју и афирмацији српске гимнастике, како би се што више деце и младих укључило у гимнастички спорт. Теме састанка биле су и унапређење инфраструктуре гимнастичких спортова у Србији, као и даље усавршавање стручног кадра Гимнастичког савеза Србије, како би се што пре успоставили пуни капацитети за развој овог спорта. Током састанка, саговорници су разматрали посебне услове тренирања и такмичења са којима се спортисти широм света суочавају у току пандемије и који су све кораци предузети како би се спорт неометано развијао на глобалном нивоу. Сложили су се да се до најбољих резултата и напретка у спорту долази само када се изазови решавају уједињено и интегрисаним приступом.

Министар Удовичић истакао је да Влада Републике Србије системски улаже у развој и популаризацију спорта како би се стварали све бољи услови за бављење физичком активношћу, са посебним нагласком на анимирање све већег броја деце да се баве спортом.