Počeli radovi na obilaznici oko Gornjeg Milanovca

Počeli radovi na obilaznici oko Gornjeg Milanovca

29/11/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović prisustvovali su danas početku radova na izgradnji obilaznice oko Gornjeg Milanovca, koja je deo pristupne saobraćajnice od petlje Takovo na auto-putu “Miloš Veliki” do Gornjeg Milanovca.

 

Vučić je istakao da su Gornjem Milanovcu potrebne nove investicije, a da će ova obilaznica i veza sa auto-putem „Miloš Veliki“ mnogo značiti za razvoj ovog kraja.

Ugovor za izvođenje radova na deonici dugoj 30 kilometara, od čega je 9,4 kilometra samo obilaznica oko Gornjeg Milanovca, potpisali su 12. novembra u Predsedništvu Srbije Momirović, predstavnici „Puteva Srbije“ i kineske građevinske kompanije „Power Construction Corporation of China“ (PowerChina).

Obilasku radova, pored Vučića i Momirovića, prisustvovali su ambasadorka Kine Čen Bo i direktori „Koridora Srbije“ i „Puteva Srbije“ Aleksandar Antić i Zoran Drobnjak.

Rok za završetak je 2023. godina. Obilaznica će rasteretiti Gornji Milanovac od teretnog saobraćaja, ali i otvoriti razvojnu perspektivu, jer je uz obilaznicu 30 hektara zemljišta namenjenog za novu industrijsku zonu.

Vučić i Momirović su nakon toga obišli i radove na izgradnji auto-puta “Miloš Veliki“ od Preljine do Požege.

Predsednik Srbije je najavio da bi deonica od Preljine do Pakovraće, čija je dužina približno 12 kilometara, mogla da bude završena već do Nove godine.

Puštanjem u saobraćaj deonice do Pakovraće više se neće stvarati gužve na naplatnoj rampi u Preljini, što je sada slučaj.