Pucnjava u Glođanu kod Dečana, stradala dva učenika i vozač autobusa

Pucnjava u Glođanu kod Dečana, stradala dva učenika i vozač autobusa

26/11/2021 Off By BERB

Izvor: N1 Beograd, Beta/Foto: N1

 

Tri osobe su nastradale, a jedna osoba je ranjena u pucnjavi na autobus sa učenicima večeras oko 19.00, potvrdili su Hitna pomoć i Osnovno tužilaštvo u Peći, potvrđeno je iz policije Kosova za radio Goraždevac.

 

Kako je rečeno, u autobusu koji se kretao iz Đakovice prema Glođanu u opštini Dečane i koji je prevozio učenike, pucalo se iz kalašnikova i tom prilikom su ubijeni vozač autobus i dva učenika.

„Prema tvrdnji portparola policije za region Peći Fadilja Gašija nešto posle 19h u mestu Glođane između Glođana i Dečana na licu mesta stradala je jedna osoba, dok su dve osobe podlegle povredama u bolnici. Jedna osoba je takođe povređena, potvrdio je portparol policije Fadilj Gaši“, kaže za N1 Milić Petrović, novinar Radija Goraždevac.

Načelnik Hitne pomoći u Peći Besnik Ibraj potvrdio je ubistvo tri osobe – jedna osoba umrla je na licu mesta dok su dva učenika preminula na putu prema bolnici u Peći.

Potvrđeno je i da je jedan učenik ranjen.

Prema poslednjim informacijama, njegovo je stanje stabilno i van je životne opasnosti.

Na licu mesta su pripadnici policije i dežurni tužilac koji vode istragu.

Kosovski zvaničnici osudili napad

Najviši zvaničnici Kosova i lideri političkih stranaka reagovali su na oružani napad u Glođanu i zatražili su od nadležnih organa da što pre pronađu počinioce zločina i izvedu ih pred lice pravde.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu pozvala je nadležne organe da što pre pronađu počinioce i privedu ih pravdi.

„Šokantna vest o krivičnom delu u Glođanu, u kojem su, prema aktuelnim podacima, život izgubile tri osobe, a jedna je povređena. Izražavam iskreno saučešće porodicama poginulih i želim brz oporavak povređenima. Pozivam organe reda da što pre pronađu počinioce zločina i privedu ih pravdi“, napisala je na svom nalogu na Fejsbuku Osmani Sadriu.

Ocenila je da je to udarac na sistem bezbednosti i dodala da je bezbednost građana prioritet.

„Nećemo odustati u ispunjavanju ove misije“, navela je ona.

Predsednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca je pozvao pravosuđe da što pre otkrije počinioce tog zločina.

„Pozivam organe reda da što pre pronađu počinioce ovog teškog krivičnog dela i privedu ih pravdi“, napisao je na svom Fejsbuk nalogu.

Lider ABK Ramuš Haradinaj, koji je poreklom iz sela Glođane, napisao je na Fejsbuku da je ožalošćen zločinačkim napadom koji se dogodio u tom mestu.

„Saosećamo sa porodicama poginulih, molimo za strpljenje i snagu, u ovim teškim trenucima za sve nas. Zahvaljujem se gradonačelniku Baškimu Ramosaju, policiji, tužilaštvu i timovima hitne medicinske pomoći na radu. Apelujem na organe reda da što pre pronađu i uhapse počinioca tog krivičnog dela i da ga privedu pravdi“, napisao je Haradinaj.

Predsednik PDK Memlji Krasnići je napisao da je šokiran jezivim napadom koji se dogodio i pozvao nadležne da reše slučaj i privedu počinioca pravdi.

Lider DDSK Ljumir Abdidžiku izrazio je tugu posle jezivog zločina koji se dogodio u Glođanu, ocenjujući da se radi o nećemo što je više od zločina i da počinioci treba da bude izveden pred licem pravde.

„Tužan i šokiran jezivim činom večeras u Dečanima. To je više od zločina! U ovim teškim trenucima smo sa porodicama žrtava i povređenih u Dečanima. Delimo bol i molitve sa njima. Organi za sprovođenje zakona da deluju brzo i punim kapacitetom. Izvesti pred zakon pravde počinioca ovog monstruoznog zločina, koji je napao autobus pun učenika i dece“, napisao je Abdidžiku.