Полицијска сарадња Србије и Турске интензивна

Полицијска сарадња Србије и Турске интензивна

23/11/2021 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Србије  Александар Вулин, који предводи делегацију Републике Србије на 89. заседању Генералне скупштине Интерпола, састао се данас са министром унутрашњих послова Републике Турске Сулејманом Сојлуом, чија је земља домаћин овогодишњег заседања. 

 

 

Током састанка, двојица министара су разговарала о полицијској сарадњи  Републике Србије и Републике Турске и могућностима за њено унапређење у областима од заједничког интереса за добробит српског и турског народа.

Министар Вулин је нагласио да су односи Републике Србије и Републике Турске на врло високом нивоу, баш као и лични односи председника Републике Србије Александра Вучића и председника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердогана.

Министри Вулин и Сојлу су се сагласили да је полицијска сарадња интензивна, нарочито када је реч о борби против тероризма, организованог криминала и ирегуларних миграција, као и полицијским обукама и граничној контроли.

 

 

Сусрет двојице министара протекао је у  срдачној и конструктивној атмосфери, а министар Вулин је свом колеги Сојлуу честитао на успешној организацији заседања Генералне скупштине Интерпола у пандемијским условима.