Сврљиг добија нову комуналну инфраструктуру

Сврљиг добија нову комуналну инфраструктуру

23/11/2021 Off By BERB

Фото: МГСИ, Ђорђе Крстић

 

У Сврљигу настављамо инвестиције у комуналну инфраструктуру и еколошке пројекте, који су апсолутни приоритет у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Влади Републике Србије, истакао је министар Момировић на данашњем отварању радова у оквиру пројекта Чиста Србија у Свљигу.

 

 

У општини Сврљиг у оквиру пројекта Чиста Србија биће изграђено 6.040,00 метара канализације мреже и једно постројење за прераду отпадних вода које ће обухватити 7.000 становника.

,,Овде данас покрећемо радове на канализационој инфраструктури, изводимо шест ипо  километара, а после ћемо изградити постројење за пречишћавање отпадних вода како би Сврљиг добио шансу да своју комуналну инфраструктуру има као развијене земље Средње Европе. Када поставимо канализациону инфраструктуру, урадићемо нови асфалт, што је још један мало корак како би Сврљиг подигли у сваком смислу са стандардом живота за њихове грађане’’ рекао је Момировић.

Председник општине Сврљиг Мирослав Марковић истакао је да је почетак пројекта Чиста Србија у Свљигу показатељ политике једнаког развоја Србије, у којој се не праве разлике између већих и мањих пројеката као и локалних самоуправа.

 

 

,,Ми смо општина која жели да ради на развоју туризма. Овом фабриком унапређујемо заштиту животне средине на највиши ниво, што је Сврљиг деценијама уназад покушавао да уради’’ казао је Марковић.

Рок за завршетак радова је максимум 39 месеци, укључујући пробни рад.  Укупна вредност пројекта у Сврљигу је 4.518.967 евра.