Brza pruga ka Mađarskoj simbol napretka naše zemlje

Brza pruga ka Mađarskoj simbol napretka naše zemlje

22/11/2021 Off By BERB

Izvor: predsednik.rs/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji obeležavanja početka radova na deonici Novi Sad-Kelebija u okviru projekta brze pruge Beograd-Budimpešta, a događaju je prisustvovao i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo. Predsednik Vučić je poručio da ovim velikim poduhvatom mnogo dobijamo i podižemo našu Srbiju.

 

 

Predsednik Vučić je istakao da ukoliko ne razmišljamo o budućnosti ne možemo ni da je imamo, kao i da ćemo za tačno tri godine, pre kraja 2024. godine, imati izgrađenu prugu Beograd-Novi Sad-Vrbas-Subotica-Kelebija.
„Zagledani, decenijama unapred, mi spremno dočekujemo budućnost i dobro znamo šta sve treba da uradimo da bismo se u potpunosti spremili. Ovo je jedan od velikih i važnih zadataka koji je pred nama“, rekao je predsednik Vučić i dodao da je ovo važno za budućnost Srbije.
Predsednik Vučić se osvrnuo na činjenicu, da ne bi trebalo da zaboravimo da već tri decenije ne znamo šta je pristojan voz i pristojna pruga, kao i da vozove ne koristimo.
„U ovome ćemo da uživamo i ovo će da znači i kroz izgradnju, i kroz ono što ćemo tek da dobijemo, a to su veće plate i penzije, viši životni standard i bolja budućnost za našu decu“, kazao je predsednik Vučić i naglasio da ovo menja gotovo sve u našoj zemlji.
Predsednik Vučić je naveo da ćemo imati 183 km velelepne pruge kroz Srbiju, i 167 km kroz Mađarsku, ukupno 350 km pruge, kao i da će se brže stizati od Beograda do Budimpešte.
„Sve ovo govori šta smo u stanju da uradimo samo kada verujemo u sebe, garantujem vam, samo jednu stvar, da ćemo nastaviti da se borimo, i da ćete biti ponosni na svoju zemlju i da ćete obezbediti budućnost za svoju decu“, zaključio je predsednik Vučić i podvukao da je ovo veliki uspeh kojim Srbija mnogo dobija.