Састанак Вулина са др Ахмедом Насером Ал-Раисијем у Истанбулу

Састанак Вулина са др Ахмедом Насером Ал-Раисијем у Истанбулу

23/11/2021 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин, који присуствује заседању Генералне скупштине Интерпола, разговарао је данас са генералним инспектором полиције у Министарству унутрашњих послова Уједињених Арапских Емирата др Ахмедом Насером Ал-Раисијем. 

 

та

 

Министар Вулин је истакао да су односи Републике Србије и Уједињених Арапских  Емирата на високом нивоу, чему су снажан допринос дали добри лични односи председника Републике Србије Александра Вучића и престолонаследника шеика Мухамеда бин Заједа ал Нахјана и нагласио да ће зато Србија подржати кандидатуру генералног инспектора полиције др Ахмеда Насера Ал-Раисија за председника Интерпола.

 

Генерални инспектор полиције у Министарству унутрашњих послова др Ахмед Насер Ал-Раиси представио је своју кандидатуру за председника Интерпола и изнео планове и визију рада Интерпола за наредне четири године.

 

Министар Александар Вулин и генерални инспектор полиције др Ахмед Насер Ал-Раиси сагласили су се да има простора за јачање сарадње између двеју полиција  посебно у области  борбе против тероризма и организованог криминала.

 

Српски министар полиције је генералном инспектору полиције у Министарству унутрашњих послова Уједињених Арапских Емирата пожелео срећу на предстојећим изборима за председника Интерпола и позвао га да посети Републику Србију током 2022. године.