Ухапшене две особе због тешких крађа

Ухапшене две особе због тешких крађа

18/11/2021 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду брзом и ефикасном акцијом ухапсили су и Ђ. П. (1966) и З. П. (1979) због постојања основа сумње да су извршили кривична дела тешка крађа, посебни случајеви фалсификовања исправе, угрожавање сигурности и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, док се З. П. терети и за кривично дело лака телесна повреда.

 

Они су, како се сумња, 15. новембра ове године провалили у једну кућу у Миријеву из које су однели око 7.500 евра, златни накит, оружје и већу количину муниције. Након извршеног кривичног дела, са лица места су се удаљили аутомобилом марке „фијат браво“, на које су, како се сумња, ставили таблице претходно украдене са другог возила.

 

З. П. се терети да је следећег дана у Земуну шрафцигером напао двадесетдеветогодишњег мушкарца и нанео му лаке телесне повреде.

 

Они су потом, како се сумња, у једној кући на Палилули двадесетосмогодишњаку и члановима његове породице претили пиштољем који су дан раније украли из куће у Миријеву.

 

Полиција је претресом куће у којој су З. П. и Ђ. П. ухапшени пронашли украдену робу и регистарске таблице.

 

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Првом основном јавном тужилаштву у Београду.