Усвојен Стратешки план полиције од 2022. до 2025. године

Усвојен Стратешки план полиције од 2022. до 2025. године

18/11/2021 Off By BERB

Извор/Фото: Влада Србије

 

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин руководио је данас осмим састанком Стратешке групе Дирекције полиције, на којем су анализирани резултати рада организационих јединица и подручних полицијских управа у последњих десет месеци.

 

Руководиоци организационих јединица и начелници полицијских управа представили су до сада постигнуте резултате и мере које планирају да предузму у наредном периоду како би њихов рад био још ефикаснији, а безбедност грађана подигнута на још виши степен.

Вулин је истакао да је полиција у претходних годину дана остварила добре резултате, и то у највећем броју области знатно боље него у истом прошлогодишњем периоду, додавши да очекује да ће сви припадници полиције са истом посвећеношћу наставити да раде како би осигурали безбедност и сигурност сваког грађанина.

У последњих годину дана разбијена је 21 организована криминална група и ухапшено 145 криминалаца који су представљали опасност и претили да уруше стабилност и правни поредак наше земље, рекао је министар.

Он је посебно похвалио храброст, одлучност и упорност припадника криминалистичке полиције који су разбили криминалну групу Беливук–Миљковић, један од најопаснијих криминалних кланова у Европи.

Он је истакао да је борба против трговине наркотицима била апсолутни приоритет у полицијском раду у протеклих 10 месеци, при чему је заплењено готово осам тона наркотика и више од 98,6 хиљада комада различитих дрога.

Нећемо дозволити нарко-дилерима да трују нашу децу и уништавају им будућност. И најмањи нарко-дилер наћи ће се на удару полиције и биће склоњен са улице, поручио је министар.

Вулин је нагласио да ће Министарство унутрашњих послова заштитити сваког човека, а да је посебна пажња усмерена на борбу против уличног криминала, разбојништва, крађе и других имовинских деликата којима су у највећој мери погођени обични грађани.

Појачаним радом полиције у последњих годину дана стопа криминала смањена је за 1,96 одсто, односно почињено је 1.339 кривичних дела мање, рекао је он и посебно похвалио рад припадника ПУ за град Београд, који су допринели значајном смањењу броја почињених кривичних дела и великом проценту расветљавања најтежих кривичних дела.

Током састанка, Вулин је захтевао од свих руководилаца и начелника још већу посвећеност у борби против криминала и трговине наркотицима, изразивши уједно захвалност председнику Републике Александру Вучићу на подршци коју пружа побољшању положаја и унапређењу услова рада припадника полиције.

На састанку је усвојена и нова Стратешка процена јавне безбедности, као и Стратешки план полиције за период од 2022. до 2025. године, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.