Stefanović na sednici skupštinskog Odbora za odbranu

Stefanović na sednici skupštinskog Odbora za odbranu

18/11/2021 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas 17. sednici Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Narodne skupštine Republike Srbije, koji je razmatrao i prihvatio informacije o radu Ministarstva odbrane za periode april-jun i jul-septembar 2021. godine.

Ministar Stefanović detaljno je upoznao članove odbora Narodne skupštine sa radom pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u cilju očuvanja mira i stabilnosti naše zemlje, kao i aktivnostima i merama koje su sprovedene na unapređenju sistema odbrane u drugom i trećem kvartalu ove godine. On je istakao da su u navedenom periodu ostvareni rezultati u skladu sa strateškim opredeljenjem naše zemlje na jačanju sistema odbrane, kako opremanjem savremenim borbenim sistemima, tako i poboljšanjem uslova rada i životnog standarda, kao i da su pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uspešno obavili svaki zadatak koji je postavljen pred njih i sačuvali bezbednost i stabilnost naše otadžbine.

Članovi Odbora pozitivno su ocenili profesionalno postupanje i rad pripadnika Vojske Srbije na ostvarivanju prioritetnih zadataka u izveštajnom periodu i naglasili punu podršku njihovom daljem angažovanju na realizaciji težišnih zadataka. Tokom diskusije, ministar Stefanović i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, dali su članovima Odbora odgovore na pitanja i pojašnjenja u vezi sa razmatranim informacijama.

Po oceni članova Odbora, informacije o radu Ministarstva odbrane detaljne su, kvalitetne i pružaju sveobuhvatan uvid u rad i rezultate koje je Ministarstvo odbrane ostvarilo u izveštajnom periodu. Sednicom, koja je bila zatvorena za javnost, predsedavao je predsednik Odbora Aleksandar Marković.