ALEKSANDAR VUČIĆ: BEZ NEMAČKE TEŠKO DA BI USPELI

ALEKSANDAR VUČIĆ: BEZ NEMAČKE TEŠKO DA BI USPELI

28/05/2015 Off By

gerd

 

 

 

 

Ranka Čičak

MIR i saradnja sa susedima na Balkanu su preduslov za razvoj, izjavio je nemački ministar za ekonomsku saradnju i razvoj Gerd Miler posle sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem i poručio da Nemačka podržava Srbiju i da je sa njim u Beograd došla i delegacija nemačkih privrednika.

Možete biti ponosni na uspehe koje ste postigli u ekonomiji. Budžetski deficit ispod tri odsto i privredni rast kojim bi se ponosile i članice Evropske unije, rekao je Miler.
Vučić je rekao da Srbija sa Nemačkom ima trgovinsku razmenu u vrednosti od tri milijarde i 183 miliona evra u 2014. godini i da je sa Milerom u Srbiju došlo 20 nemačkih privrednika. Mi smo Nemačkoj zahvalni što nam je pomagala u strukturnim reformama i bez nemačke pomoći i podrške teško da bismo uspeli, istakao je Vučić koji se nemačkom ministru Gerdu Mileru zahvalio za podršku.Maj nam je bio neuporedivo bolji po pitanju fiskalnog
deficita, jer je bilo predviđeno da on iznosi 19 milijardi, a neće preći osam milijardi, ocenio je Vučić.
Do kraja godine nadamo se da nećemo imati fiskalni deficit veći od 3,2 odsto, što bi bio ogroman uspeh za našu zemlju, istakao je Vučić. Srbija ima jedan strateški cilj – članstvo u Evropskoj uniji, ali ima korektnu saradnju sa Rusijom, baš kao i Nemačka, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Upitan da li oseća rastući uticaj Rusije u Srbiji rekao da je glavni strateški cilj Srbije u ovom trenutku otvaranje poglavlja u pregovorima sa EU, a konačni članstvo u Uniji.
“Želimo da imamo pristojne i dobre odnose s Rusijom i u tome ne vidim ništa loše. Ali ako je pitanje da li Srbija vodi balansiranu politiku, pa će da ide u saveze na istoku ili saveze na zapadu, Srbija ima jedan strateški cilj a to je članstvo u EU i mislim da je odgovor Srbije po tom pitanju potpuno jasan”, rekao je Vučić.
Premijer je rekao da Srbija ispunjava sve svoje uslove i u skladu sa tim unapređuje i modernizuje ekonomiju i sprovodi reforme.<


DANAS

jNKO 275VESELINOVIĆ NAPUSTIO SDS BORISA TADIĆA

ZAMENIK šefa poslaničke grupe SDS Janko Veselinović saopštio je danas da napušta tu partiju, jer

 

 

aleksandar-vucic-penzioneri-1VUČIĆ NA SAJMU ZA TREĆE DOBA: VI STE BEZ IKAKVE REZERVE UMELI DA PODRŽITE MERE REFORME

  Ranka Čičak   PREDSEDNIK Vlade Srbije, Aleksandar Vučić svečano je danas otvgorio Sajam za treće doba Kombank

 

 rasim-ljajic-1374528501-342879RASIM LJAJIĆ: NE DIZATI TENZIJE O ŠEŠELJU

Ranka Čičak PREDSEDNIK Nacionalngo saveta za sradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić poručio je danas da ne treba

 

 

zorana-mihajlovic-1388094003-418399ZORANA MIHAJLOVIĆ: RODNA RAVNOPRAVNOST VAŽNA STAVKA U BUDŽETU ZA 2016.

Ranka Čičak SRBIJA će u planiranju budžeta za 2016. godinu posebnu pažnju posvetiti rodnoj ravnopravnosti, izjavila je danas