МУП ће наставити да улаже у образовање полицијског кадра

МУП ће наставити да улаже у образовање полицијског кадра

10/11/2021 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас да ће Министарство унутрашњих послова наставити да улаже у образовање полицијског кадра у Србији, јер је то улагање у будућност којим ћемо осигурати стабилност и безбедност, економски напредак државе и наше деце.

 

 

Министар Вулин обишао је јутрос Криминалистичко-полицијски универзитет где су у току радови на реновирању појединих просторија и доручковао са студентима након што је на његову иницијативу промењен јеловник и побољшана исхрана за студенте.

 

Министар Вулин је рекао да од умећа и знања полицијских службеника зависи колико ћемо бити успешни у борби против криминала и препознати као сигурно окружење за инвеститоре.

 

 

„Да бисмо постигли тај циљ потребан нам је високообразовни кадар, који ће знати и умети да одговори на све изазове и претње. Зато је Министарство унутрашњих послова опредељено да улаже у Криминалистичко-полицијски универзитет, који из године у годину постаје све респектабилнија високообразовна институција“, рекао је министар Вулин.

 

 

Истакавши да су полицији потребни млади људи, људи који су се истакли знањем и резултатима, министар Вулин је навео да је у последњих годину дана Министарство у радни однос примило 114 студената овог универзитета, док су 532 студента КПУ, који су били запослени са неодговарајућом стручном спремом, промовисани у чин заставника и поручника полиције са адекватним степеном образовања, чиме им је призната диплома.