Изградња нове комуналне инфраструктуре у Кладову

Изградња нове комуналне инфраструктуре у Кладову

10/11/2021 Off By BERB

Фото: МГСИ, Ђорђе Крстић

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић данас је са Сашом Николићем, председником општине Кладово, присуствовао почетку изградње 41 километра потпуно нове канализационе мреже у Кладову.

 

 

“Настављамо са инвестицијама у комуналну и канализациону инфраструктуру на целој територији Републике Србије. Ово је велики дан за Кладово јер крећемо са изградњом нове канализационе мреже у дужини од 41 километар, а изградићемо и два постројења за пречишћавање отпадних вода. Реч је о првокласним еколошким пројектима и ми нисмо случајно изабрали Кладово да буде у првом пакету општина где крећемо са градњом, јер је Кладово велики туристички центар, а нема туризма и инвестиција без високих еколошких стандарда“, истакао је министар Момировић.

 

 

Министар Момировић је додао да ће Влада Републике Србије инвестирати у еколошке пројекте на територији целе Републике Србије са циљем да са у наредних пет година најквалитетнијом комуналном инфраструктуром и постројењима за пречишћавање отпадних вода покрије 80 одсто државе. Министар је подвукао да се деценијама није водило рачуна о комуналној инфраструктури и да су се захваљујући председнику Србије Александру Вучићу створили услови да данас могу да се започну или заврше сви велики инфраструктурни пројекти, међу којима је и изградња канализационе мреже и постројења за пречишћавање отпадних вода.

 

„Пројекат изградње комуналне инфраструктуре „Чиста Србија“ ми из локалног буџета никада не би могли да урадимо без помоћи Владе Републике Србије, ресорног министарства и председника Александра Вучића. Ово је за нас изузетно значајан пројекат и ми ћемо већ данас кренути да радимо канализациону инфраструктуру у Великој Врбици“, рекао је Саша Николић, председник општине Кладово.

 

 

У општини Кладово у оквиру пројекта „Чиста Србија“ биће изграђено 40.600 метара канализационе мреже и два постројења за прераду отпадних вода у Кладову и насељу Подвршка. Укупна вредност пројекта у општини  Кладово је 21.306.281 евра, а комуналну инфраструктуру ће градити кинеска компанија China Road and Bridge Corporation (CRBC).