Вучић примиo акредитивна писма новоименованог амбасадора Француске

Вучић примиo акредитивна писма новоименованог амбасадора Француске

10/11/2021 Off By BERB

Фото: Председништво Србије/Димитрије Голл

 

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Француске Пјера Кошара, пожелео му добродошлицу и изразио уверење да ће и у току његовог амбасадорског мандата бити настављен успешан развој српско-француске сарадње на основама традиционалног пријатељства и договореног стратешког партнерства.

 

Председник Вучић је упутио поздраве председнику Макрону и рекао да је његовом посетом 2019. године отворено ново поглавље у историји српско-француске сарадње, што је доказано и бројним потписаним споразумима.

 

Председник Вучић и амбасадор Кошар су овом приликом размотрили динамику рада на заједничким капиталним пројектима, попут реконструкције аеродрома и припрема за изградњу метроа. Овом приликом су истакли и значај рада Француске развојне агенције, чије је регионално седиште у Београду.

 

Председник Вучић је изразио наду да ћемо и у будућности имати активну подршку Француске у европским интеграцијама и другим значајним питањима.

 

Двојица саговорника су разговарали и о регионалној ситуацији, нагласивши значај одржања мира и стабилности на Западном Балкану, чему ће Србија, како је рекао председник Вучић, увек давати пуни допринос.