Trka za „CVET“

Trka za „CVET“

05/11/2021 Off By BERB

Foto: TOS

 

Pre nego što konačnu odluku o dobitnicima ovogodišnjeg priznanja „Turistički cvet“ donese petočlani stručni žiri, o kandidatima će moći da se izjasne i onlajn glasači.

 

 

Nakon što je završena prijava za dodelu ove najprestižnije nagrade u oblasti turizma koju dodeljuje Turistička organizacija Srbije, svi pristigli kandidati, razvrstani u pet kategorija, uz opise koje su predlagači dostavili, naći će se pred sudom onlajn publike. Od 5. do 19. novembra, svaki posetilac sajta https://turistickicvet.rs/glasanje.html moći će da da glas za svog favorita u oblasti turističke organizacije, receptivne turističke agencije, manifestacije, smeštajnog objekta, odnosno hotela, najuspešnije organizacije ili pojedinca.

Po isteku vremena predviđenog za glasanje, glasovi onlajn publike se sabiraju i u ukupnom zbiru, uvažavaju se kao šesti glas žirija.

Posle godine pauze u kojoj zbog pandemije nagrada „Turistički cvet“ nije dodeljena, na konkurs se ove godine javilo više od 70 kandidata. Želja da se pokaže ostvareno i potreba zaposlenih u turizmu, kao i turističke privrede, da svoje rezultate uporede sa drugima, daje nadu da je najteža faza iza nas i da će „postkovid“ period doneti bezbrižnije turističke dane.

Konačnu odluku o dobitnicima nagrade „Turistički cvet“ Turistička organizacija Srbije saopštiće na svečanoj dodeli sredinom decembra.