Пошта и Нaучно-технолошки парк Ниш закључили Споразум о сарадњи

Пошта и Нaучно-технолошки парк Ниш закључили Споразум о сарадњи

05/11/2021 Off By BERB

Фото: Фото Пошта/Вук Бранковић

 

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић и директор Научно-технолошког парка Ниш др Милан Ранђеловић, потписали су данас у Нишу Споразум о пословној сарадњи, који ће омогућити да се млади образовани кадрови из технолошко-развојних и стартап компанија које послују у оквиру НТП Ниш, својим
предлозима и идејним решењима укључе у дигитализацију пословних процеса Поште Србије.

 

 

„Ово партнерство донеће развој и бржу примену нових технологија у различитим областима нашег пословања, као и нове дигиталне услуге, што је једна од најважнијих области модернизације Поште Србије. Дигитални зелени сертификати, Е-комерц, омогућавање поштанско-финансијских услуга из домова корисника, увођење смарт система за пошиљке, еАрхивирање, еТелеграми и еЧеститке, само су део наших актуелних пројеката, а повезивање и размена идеја са иноваторима окупљеним у Научно-технолошком парку Ниш додатно ће нас мотивисати и оснажити развој иновативних приступа и услуга. Са друге стране, млади стручњаци од којих очекујемо мноштво нових идеја, добиће прилику да се опробају у решењима за дигитализацију једног од највећих јавних пословних система и да развију своје пословање”, рекао је Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије.

 

 

ИТ експерти Поште Србије приредили су потом презентацију информатичко-комуникационих услуга Поште и представили досадашње резултате остварене на дигитализацији, док су представници компанија чланова НТП презентовали своја креативна решења.