Ekspo 2020 Dubai prilika za privlačenje investicija u Srbiju

Ekspo 2020 Dubai prilika za privlačenje investicija u Srbiju

01/11/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: Vlada Srbije

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović predstavio je danas potencijalnim investitorima u Dubaiju mogućnosti za ulaganje u sektor nekretnina u Srbiji.

Momirović je na Prvoj investicionoj konferenciji, u okviru Svetske izložbe u Dubaiju istakao da je Srbija udvostručila opseg gradnje u poslednjih pet godina i da se nalazi među deset zemalja u svetu po brzini izdavanja građevinskih dozvola.

Ministar je ukazao na to da je Srbija prva evropska zemlja po broju kilometara auto-puteva koje gradi, sa istorijski visokim, ravnomernim rastom u svim podsektorima gradnje.

On je predočio da je Vlada Srbije uložila velika sredstva u izgradnju transportne infrastrukture kako bi povezala gradove u Srbiji i na taj način značajno doprinela razvoju tržišta nekretnina kako u Beogradu i Novom Sadu, tako i u Nišu, Kragujevcu i drugim gradovima.

Srbija je danas zemlja u kojoj se gradi dvostruko više kilometara auto-puteva nego u svim zemljama u okruženju, a tu su i ulaganja u brze železnice, rekonstrukcija pruga i luka, naglasio je ministar.

Prema njegovoj oceni, Svetska izložba u Dubaiju je sjajna prilika za to da se razgovara sa novim investitorima kako bi se dodatno podstakla ulaganja i rast našeg standarda i dostigla željena prosečna plata od 1.000 evra u narednih pet godina.

Paviljon Republike Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju privukao je veliki broj posetilaca i investitora širom sveta.