Премијерка у топ 50 најутицајнијих на свету према Светском економском форуму и Аполитикалу

Премијерка у топ 50 најутицајнијих на свету према Светском економском форуму и Аполитикалу

30/10/2021 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

На листи Светског економског форума и Аполитикала, премијерка Ана Брнабић проглашена је једном од топ 50 агилних светских лидера који кроз флексибилан и координисани приступ јавном управљању постижу изузетне резултате у борби са модерним изазовима, попут пандемије.

 

Раме уз раме са глобално признатим политичарима, државним службеницима и предузетницима, Ана Брнабић је у категорији државних званичника истакнута због успешног решавања изазова увођењем иновативних метода у државну управу.

 

„Као премијерка, Ана је кроз своју политичку каријеру водила агилно управљање. Као министарка за државну управу и локалну самоуправу, посебно је радила на реформи јавне управе кроз увођење еУправе у Србији, како би држава постала прави сервис грађана. Увођење еУправе у Србији је такође допринело ефикаснијој и транспарентнијој администрацији и деловало као средство за одлучну и практичну борбу против корупције.“, наводи Аполитикал.

 

Као неке од најважнијих пројеката током мандата Ане Брнабић наводи се еБеба („Бебо, доброшла на свет“) и аутоматска размена података између органа државне управе. Посебно се истиче свакодневно консултовање које премијерка обавља са ИТ индустријом Србије, стартаповима и иновативним компанијама. „Србија је данас земља са четири научно-технолошка парка – у Београду, Нишу, Новом Саду и Чачку – који сви доприносе расту ИКТ сектора (достижући учешће од 6 одсто у БДП-у)“, истиче Аполитикал.

 

Листа „Агилних 50“ објављена је на линку: https://apolitical.co/list/en/agile-50-list-2021.