Potpisan Sporazum o unapređenju izbornih uslova

Potpisan Sporazum o unapređenju izbornih uslova

29/10/2021 Off By BERB

Izvor: Vlada Srbije/Foto: Tanjug

 

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i predstavnici stranaka koje su bile u Radnoj grupi za međustranački dijalog potpisali su danas u Skupštini Srbije Sporazum o unapređenju uslova za održavanje izbora.

Potpisnici sporazuma su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i sedam opozicionih stranaka koje su bile u Radnoj grupi za međustranački dijalog, Dveri, DSS, POKS, Zavetnici, Srpska radikalna stranka, Zdrava Srbija, Dosta je bilo, odnosno njihovi predstavnici Boško Obradović, Dejan Šulkić, Žika Gojković, Milica Đurđević Stamenkovski, Aleksandar Šešelj, Miloljub Albijanić i Saša Radulović.

Sporazum se odnosi na izborno zakonodavstvo, zatim na sam izborni proces, kao što je podnošenje lista i prikupljanje potpisa, na kontrolu biračkog spiska, samog dana glasanja i rezultata, kao i na pitanje medija, izveštavanje javnog servisa i finansiranja kampanje.

Učesnici su preneli da je u Sporazumu definisano da će se izbori održati 3. aprila 2022. godine, da će predsednički izbori biti raspisani 3. marta, a parlamentarni 15. februara.