Унапређење сарадње МДУЛС и „Пошта Србије“ у циљу ефикаснијег пружања услуга грађанима

Унапређење сарадње МДУЛС и „Пошта Србије“ у циљу ефикаснијег пружања услуга грађанима

25/10/2021 Off By BERB

Фото: МДУЛС/ Сања Кнежевић

 

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић састала се данас са в.д. директора ЈП „Пошта Србије“ Зораном Ђорђевићем, са којим је разговарала о унапређењу сарадње Министарства и овог јавног предузећа.

 

Обрадовић је указала на потребу да се у оквиру сваког Јединственог управног места (ЈУМ) уведе поштански шалтер, како би грађани имали могућност да на једном месту користе све поштанске услуге. Јединствено управно место иначе је конципирано тако да омогући грађанима да једним одласком у градску или општинску управу заврше административне послове са локалном самоуправом, а обезбеђивањем шалтера поште у оквиру ЈУМ-а, грађанима би се додатно штедело време и новац.

 

На састанку је констатовано да је потребно извршити додатно стручно усавршавање и едукацију радника ЈП „Пошта Србије“, посебно оних који раде на специјализованим шалтерима еГрађанин, како би били подршка грађанима да лакше преузму Дигитални зелени сертификат, али и користе све еУслуге које држава омогућава.

 

Састанку је присуствовао и директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу доц. др Михаило Јовановић и државни секретар Министарства Маја Мачужић Пузић.