Србија земља огромног спортског угледа

Србија земља огромног спортског угледа

25/10/2021 Off By BERB

Извор/Фото: Влада Србије

 

Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић изјавио је синоћ да је Светско првенство у боксу, које ће се до 6. новембра одржавати у Београду, само једна у низу потврда да је Србија данас земља која има велики спортски углед.

Удовичић је истакaо да ће наша престоница, током такмичења, угостити више од 600 боксера из више од 100 држава света, и још једном доказати да нас са разлогом препознају по спорту и сјајном гостопримству.

Србији је, како је додао, припала велика част да у наредним данима буде домаћин најбољим светским боксерима и свима који воле ову племениту вештину.

Међународна боксерска федерација је препознала Србију као одличног организатора спортских догађаја и поверила нам је одржавање највеће планетарне боксерске смотре, рекао је он.

Београд је, како је подсетио, пре 43 године био центар светског бокса, чиме данас постаје једини град у свету у коме је два пута уприличено Светско првенство у боксу.

Министар је изразио уверење да ћемо и овог пута показати врхунско гостопримство, по коме смо чувени, и ниво организације највећих међународних такмичења још једном подићи за лествицу више.

Удовичић је свим учесницима пожелео добродошлицу у Србију, земљу спорта и великих шампиона, у којој се обарају рекорди и у којој се живи за спорт.