Подршка Поште за монографију о историји српске полиције

Подршка Поште за монографију о историји српске полиције

25/10/2021 Off By BERB

Фото: Фото Пошта/Тијана Рајковић

 

Пошта Србије подржала је пројекат Криминалистичко-полицијског универзитета у Земуну, на истраживању архивске грађе и припреми монографије о историји српске полиције, поводом обележавања стогодишњице полицијског образовања у Србији.

 

Зоран Ђорђевић, вршилац дужности директора Поште Србије, и проф. др Зоран Ђурђевић, ректор Универзитета, потписали су данас уговор о подршци Поште овом пројекту.

„Пошта Србије своју друштвено-одговорну улогу активно преузима и на пољу подршке развоју високошколског образовања и научно-истраживачког рада, а план нам је и да сарадњу проширимо на свим пољима од обостраног интереса. Истакао бих и други за нас веома важан сегмент интензивне сарадње са полицијским
професионалцима – заједнички рад на томе да пословнице поште буду безбедније.

Захваљујући тој сарадњи, припадници полиције успешно и брзо решавају случајеве разбојништава у поштама, док су наши службеници и корисници много сигурнији”, рекао је Зоран Ђорђевић, в.д. директора Поште Србије.

Након потписивања уговора, ректор, проф. др Зоран Ђурђевић упознао је Ђорђевића са радом и будућим пројектима ове високошколске установе и изразио захвалност Пошти Србије на подршци у изради монографије којом ће Криминалистичко-полицијски универзитет обележити важан јубилеј.