Изјава Бојане Јеловац

Изјава Бојане Јеловац

22/10/2021 Off By BERB

Foto: Bojana Jelovac (@JelovacBojana) Twitter

 

Изјава Бојане Јеловац, саветника за медије потпредседника Владе и министра одбране Небојше Стефановића:

 

„Божидар Спасић, давнашњи припадник службе безбедности бивше Југославије, искористио је време које му дају поједине телевизије са националном фреквенцијом да на рачун министра Небојше Стефановића изговори тешке увреде, гомилу бесмислица и неистина, и оптужи га за озбиљна кривична дела без икаквих доказа.

Да Спасић говори ове гнусне лажи код куће и на кафи са комшилуком ни тада не би било пристојно, aли би било у реду. Но незамисливо је да то ноншалантно ради у медијима са милионским гледалиштем, и то без икакве реакције новинарских професионалаца, који су дужни да се старају о истинитом информисању јавности.

Реч је о човек о чијем експертству за све и свашта знамо углавном само од њега самог. Других поузданих трагова нема. Изузетак је оно чиме се и сам хвалио – да је користио услуге и ангажовао окореле криминалце за убиства, суд у Белгији тврди да јесте тако.

Баш такав човек са националне фреквенције последњих дана, сем ријалити изведених оптужби на рачун министра Стефановића, преиспитује и част и морал припадника Војске Србије, али дели и савете председнику Републике какве одлуке треба да доноси. У заносу видим тврди да је мудрији и од самог председника ове државе.

Уз Спасића, ту је још једна цела мала дружина шарлатана, самопрокламованих стручњака за све и свја, која интензивно обилази разне програме и утркује се у приземностима и лажима које о министру одбране олако износи. Јесте да у нашем народу одувек важи она „није важно шта каже, већ ко каже“, али је Србија правна и демократска држава и на свом челу има државника који ради све да она то буде и даље.

Зато ће министар Стефановић, као и до сада, учинити све што му је у оквиру закона на располагању да у Србији сејачи лажи и увреда, попут Божидара Спасића, добију прилику да пред надлежнима објасне све своје болесне измишљене конструкције којима обмањују милионе гледалаца. Те ће тако лажи које ови сплеткароши данима бесомучно понављају морати и да докажу“.