Beogradska policija brzo rasvetlila još jedno krivično delo

Beogradska policija brzo rasvetlila još jedno krivično delo

20/10/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: Vlada Srbije

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, u brzoj i efikasnoj akciji policije u Beogradu, uhapšen B. M. (1985) neposredno nakon što je, kako se sumnja, na ulici na Zvezdari presreo 64-godišnjeg muškarca i oteo mu 245.000 dinara.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je oštećenog i njegovu porodicu, pri čemu je čestitao operativcima Policijske uprave za grad Beograd i Policijske stanice Zvezdara na izuzetnoj brzini i efikasnosti kojom je rasvetljeno i ovo krivično delo.

Svaka ulica u Beogradu mora da bude bezbedna, nijedan građanin Beograda i Srbije ne može da bude bez zaštite i ne može da bude predmet izvršenja krivičnih dela, a da se krivična dela ne rasvetle, naglasio je ministar.

Uhapšeni B. M. se tereti da je juče oko 14.20 časova u Ulici Petra Kolendića u Beogradu oštećenog 64-godišnjeg muškarca oborio na zemlju, pa iz džepa njegove jakne uzeo veću sumu novca i pobegao.

Na osnovu snimaka koji su se pojavili i na društvenim mrežama, policija je ubrzo identifikovala i uhapsila osumnjičenog.

Pretresom stana u kojem je boravio osumnjičeni pronađeno je 1.200 evra koje je, kako se sumnja, otetim novcem prethodno kupio u jednoj menjačnici. Kod B. M. je pronađen i paketić sa praškastom materijom za koju se sumnja da je heroin.

Policija, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, nastavlja rad na ovom slučaju.