Petković obišao ranjenog Srećka Sofronijevića

Petković obišao ranjenog Srećka Sofronijevića

20/10/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: Vlada Srbije

 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković obišao je danas u Urgentnom centru Srećka Sofronijevića, Srbina iz Zvečana koga su pripadnici specijalne kosovske policije ranili 13. oktobra tokom upada na sever Kosova i Metohije.

Sofronijević je tom prilikom zadobio povrede opasne po život i nakon operacije u KBC Kosovska Mitrovica prebačen je na dalju dijagnostiku u Urgentni centar u Beogradu.

Petković je rekao da je metak koji je primio ovaj mladić bio namenjen čitavom srpskom narodu na severu Kosova i Metohije, i zato s pravom može da kaže da je on simbol stradanja srpskog naroda od svog terora koji doživljava od strane Prištine i Aljbina Kurtija.

On je dodao da poseban utisak ostavljaju reči Srećka Sofronijevića da njega ne bole rane, već ga boli teror koji se svakodnevno od strane Prištine vrši nad našim narodom, kako južno tako i severno od Ibra.

Direktor Kancelarije je Sofronijeviću preneo i pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se svakodnevno interesuje za njegovo zdravstveno stanje.

Ovako nešto nikada više ne sme da se ponovi. Junačke rane Srećka Sofronijevića govore o tome koliko je srpski narod žrtva na Kosovu i Metohiji, ali i koliko je odlučan u tome da na Kosmetu pobedi život, istakao je Petković.

Sofronijević je tokom razgovora sa direktorom Kancelarije izrazio zahvalnost državi Srbiji, predsedniku Aleksandru Vučiću, Kancelariji za Kosovo i Metohiju, osoblju Urgentnog centra i KBC u Kosovskoj Mitrovici, ali i narodu na Kosovu i Metohiji, koji je sve vreme bio uz njega.

Daj bože da se ovo više nikada ne desi nijednom Srbinu. Kada su upali kod nas, nisu mislili ni na mlade, ni na stare. Želim da moja deca  mogu da se normalno igraju sa svojim vršnjacima kada izađu iz kuće, a ne da strahuju od metka, poručio je Sofronijević.

Direktor Urgentnog centra Marko Ercegovac preneo je da je Sofronijević stabilnog zdravstvenog stanja i da, što je najvažnije, nema znake infekcije, kao i da njegov oporavak ide dobrim tokom.

Nadamo se da će se u skorije vreme vratiti svojoj kući i nastaviti sa rehabilitacijom. Nema komplikacija koje bi bile vitalne, a vreme će pokazati njegov puni oporavak, istakao je Ercegovac.