Brnabić prisustvovala prijemu filmske kompanije „Iervolino Studios“

Brnabić prisustvovala prijemu filmske kompanije „Iervolino Studios“

19/10/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: Vlada Srbije

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je večeras obeležavanju prve godine poslovanja u Srbiji kompanije „Iervolino Studios“ iz Italije i promociji prvog animiranog serijala nastalog u saradnji sa producentskom kućom „Archangel digital“.

 

Prijemu u zdanju Geozavoda u Beogradu prisustvovali su i holivudski glumac Džoni Dep, generalni direktor studija za animaciju „Iervolino Studios“ i producentske kompanije “Iervolino & Lady Bacardi Entertainment S.p.A.” Andrea Jervolino, kao i njihova suosnivačica Monika Bakardi.

Uz njih je i glumac Miloš Biković, kao osnivač pomenute kuće „Archangel digital”,  strateškog partnera u projektu, kao i potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.

Novi „Iervolino Studios“, koji se sastoji od dva objekta u Beogradu i Novom Sadu, proizvodiće animirane projekte za svetsko tržište, među njima i kratku animiranu seriju “Pafins”, u kojoj će glas pozajmiti američki glumac Džoni Dep.

Depa je ranije danas, po dolasku u Beograd, primio predsednik Republike Aleksandar Vučić, koji se holivudskom glumcu zahvalio na svemu što čini za promociju Srbije.