Vučić prisustvovao obeležavanju Dana Bezbednosno-informativne Agencije

Vučić prisustvovao obeležavanju Dana Bezbednosno-informativne Agencije

17/10/2021 Off By BERB

Izvor: predsednik.rs/Foto: Predsedništvo Srbije

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obeležavanju Dana Bezbednosno-informativne Agencije, povodom 19 godina od osnivanja, i poručio da je BIA stub bezbednosti i odbrane države i da je sada najsnažnija u svojoj istoriji.

 

 

Predsednik Vučić je obišao laboratorije i Operativni centar Beogradskog centra BIA i rekao da je BIA obnovljena posle NATO bombardovanja 1999. godine i u ljudskom i u tehničkom smislu. On je istakao da je BIA stub odbrane od terorizma, ali i od delovanja stranih službi i da garantuje sigurnost, nezavisnost i stabilnost, kao i ekonomski napredak Srbije.
“Uradili smo celu ovu zgradu, obnovili sve što je bilo srušeno. Tuneli su bili zatrpani 1999. godine, a sada postoje novi tuneli i sve zgrade su međusobno povezane. Videli ste i najsavremenije hemijske laboratorije, gde se ispituju uzorci eksploziva i droga. Danas smo videli koliko je BIA napredovala u smislu opremljenosti, ali mnogo važnije od sve te opreme su ljudi, koji su posvetili svoje živote očuvanju sigurnosti ove zemlje, borbi protiv terorizma, višim državnim i nacionalnim interesima”, naveo je predsednik Vučić i dodao da BIA, sa najmodernijom opremom, može da odgovori svim izazovima savremenog društva. On je zahvalio pripadnicima BIA koji su rizikovali živote, posebno u nekoliko poslednjih akcija, u borbi protiv kriminala.
“Znali su da bezbednost građana i sigurnost države uvek moraju da budu prioriteti njihovog delovanja. Hvala vam što čuvate sve tradicionalne vrednosti i razumete kroz šta je Srbija morala da prođe. Uvek ćete biti na udaru, taman onoliko koliko je na udaru jaka, slobodna i samosvesna Srbija. Vaša uloga je zato toliko značajna. Naš posao je da dodatno pomognemo da imate sve tehničke kapacitete, da nađete još mladih ljudi vernih državi Srbiji. Čestitam na rezultatima, hvala na hrabrosti”, istakao je predsednik Vučić.