Vučić prisustvovao svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine

Vučić prisustvovao svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine

17/10/2021 Off By BERB

Izvor: predsednik.rs/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanoj sednici Skupštine grada Jagodine, koja se održala povodom Dana oslobođenja grada. Tom prilikom, predsedniku Vučiću dodeljeno je zvanje Počasnog građanina grada Jagodine.

 

 

 

“Došao sam da bih vam rekao da priznanje koje dobijam nije izraz nečije moći, već izraz moje poniznosti prema vama, građanima Jagodine i Pomoravlja, jer znam da moramo još mnogo da uradimo. Hvala na gostoprimstvu”, poručio je predsednik Vučić građanima Jagodine i dodao da je država uložila 20,3 miliona evra kroz subvencije u sedam fabrika u Jagodini. On je naveo da se razgovaralo o opremanju Barutane, što je deo industrijske zone, kao i da će država, za početak, izdvojiti 20,5 miliona evra za kanalizaciju i kompletno prečišćavanje otpadnih voda.
Predsednik Vučić je rekao da je prosečna plata u Jagodini porasla za 48 odsto od 2012. godine, ali da je sada oko 450 evra, što je niže od republičkog proseka, zbog čega će država pokušati da obezbedi investiciju koja neće biti radno intenzivnog karaktera, već kompanija koja će zaposliti ljude sa visokim obrazovanjem.
“Spremni smo još više da uložimo. Uveren sam da ćemo zajednički da uradimo mnogo toga i napravimo još lepše lice Jagodine i celog Pomoravlja”, poručio je predsednik Vučić i dodao da će pored Jagodine uskoro prolaziti i brza pruga koja će se graditi od Beograda do Niša, što će dodatno oznažiti ceo Pomoravski okrug i privući strane investitore. On je najavio da će se raditi i kompletna rekonstrukcija bolnice u Jagodini.
„Kada sanjate velike snove onda možete mnogo toga da uradite. Mi smo već uradili Klinički centar u Nišu, završavamo u Vojvodini, ali mi je važno da Jagodina ima svoju bolnicu, da ljudi ne moraju da odlaze u druga mesta da se leče. Imamo najveće plate u regionu, a imali smo male plate. Za 7 godina prestigli smo Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju, Albaniju po visini plate. Nije najsnažniji i najbolji onaj koji nikada nije pao, već onaj koji je mnogo puta pao i svaki put ustao“, istakao je predsednik Vučić.