Србија је поносна на пријатељство са Индијом

Србија је поносна на пријатељство са Индијом

12/10/2021 Off By BERB

Фото: МСП

 

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас, на маргинама скупа поводом 60. годишњице прве конференције Покрета несврстаних, са државном министарком за спољне послове и специјалном изасланицом председника Владе Индије Минакши Леки.

 

 

Селаковић је захвалио гошћи на томе што се одазвала позиву да учествује на овом важном комеморативном скупу у Београду, изразивши задовољство због чињенице да други пут у само месец дана има прилику да са њом разговара о продубљивању билатералних односа наших двеју држава.

 

Србија и Индија, како јe оценио министар Селаковић, имају велики потенцијал за даљи развој економских односа, али и за учвршћивање политичких веза кроз наставак контаката на високом и највишем нивоу, као и кроз редовне консултације два министарства спољних послова.

 

И овом приликом министар Селаковић је изразио захвалност Индији на доследној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије и оданости принципима међународног права.

 

Србија је, како је истакао, поносна на пријатељство са Индијом, и уверени смо да ће односи две земље наставити да се развијају у духу искрене сарадње и узајамне подршке.