AKEKSANDAR VUČIČ U RUMI POSETIO OPŠTINU I FABRIKU KALCEDONIJA

AKEKSANDAR VUČIČ U RUMI POSETIO OPŠTINU I FABRIKU KALCEDONIJA

22/05/2015 Off By

kalcedonija

 


 

Ranka Čičak

OPŠTINA Ruma proslavila je danas svoju slavu, svetog Nikolu, koju slavi od 16 veka. U Gradskoj kući sečenju kolača prisustvovao je premijer, Aleksandar Vučić. U kratkom prigodnom govoru pre odlaska na otvaranje nove fabrike Kalcedonija, najavio je nove investicije u ovom sremačkom gradu:

– Ulagaćemo ove i sledeće godine u infrastrukturu. Ceo Srem biti će povezan novim putevima. Osim glavnog puta Novi Sad – Mačva, ovog leta i dogodine urediće se svi putevi u Pazovi, Inđiji, Pećincima i ostalim mestima.
Zatim je u industrijskoj zoni Rume, zajedno s predsednikom grupe Kalcedonija Sandrom Veronezijem Vučić otvorio fabriku kupaćih kostima Kalcedonija Adriana teh Ruma.
Na ulazu u modernu fabriku bilo je inpresivno. Više od 300 lepih žena uzvikom oduševljenja pozdravilo je mladog premijera, tako da je i on bio zbunjen.
Ova fabrika već je počela da radi 2012 godine. Današnje otvaranje je ustvarfi proširenje. Na 9 hiljada kvadratnih metara sa 10 miliona evra podignuta je moderna fabrika, koja će imati ukupno 600 radnika. Direktorka Jasna Prapotnik zahvalila je Agenciji za strana ulaganja, srpskim vlastima i opštini Ruma na podršci oko izgradnje. Firma Kalcedonija osnovana je u Veroni 1987 godine. Danas ima 3879 programa u 30 zemalja i preko 30 hiljada radnika. Kod nas 1500 ljudi već radi u somborskim pogonima ove firme, 800 u Subotici, a 600 će zapošljavati Ruma. Četvrta investicja i fabrika planirana je za Apatin.
Italijanski ambasador u Beogradu, Đuzepe Manci kaže da su ovakve investicije
potrebne Srbiji u trenutku njene finansijske konsolidacije.
Premijer Vučić zahvalan je Italiji na investicijama, ali kaže da ni oni ne bi došli da nije bilo tako nesebične podrške srpske Vlade:
– Ove investicije neće rešiti sve naše probleme, ali su dobar znak za nove investitore. Kalcedoniju je ocenio kao korisnog investitora, zato što u mnogim mestima otvara fabrike i to donosi veliki broj radnih mesta. U narednom periodu verujem da će zaposliti oko 5.000 ljudi. Oni koji dolaze da ulažu ovde, mogu da se osećaju u Rumi, u Sremu, kao kod svje kuće.
U izjavi za novinare Vučić nije želeo da precizira kada če početi pristupni pregovori. Rekao je da se sve vrti oko pitanja Kosova i srpskih opština:
– EU nema šta da nam predbaci. Sve smo planove ispunili. Najinpresivniji su naši finansijski uspesi. Ni jedna zemlja na svom ulasku u EU nije uspela da se tako brzo finansijski stabilizuje kao Srbija.<


DANAS

 tasovac-gasic-korupcija-firme-tizer-22052015-1432236060-664573REAGOVANJE POVODOM PISANJA KURIRA

  Press služba Ministarstva   ODLUČIVANJE o tome koji će medijski projekti biti sufinansirani na konkursima Ministarstva kulture

 

 

sns-nebojsa-stefanovic-1342265727-101308STEFANOVIĆ SMENIO NAČELNIIKE POLICIJSKIH STANICA SENTA I KANJIŽA

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA REPUBLIKE SRBIJE DR NEBOJŠA STEFANOVIĆ IZJAVIO JE DANAS DA JE, ZBOG UTVRĐENIH NEPRAVILNOSTI U RADU, NAKON TRAGEDIJE U KANJIŽI, SMENIO NAČELNIKE POLICIJSKIH STANICA SENTA I KANJIŽA I DA JE PROTIV NJIH POKRENUT DISCIPLINSKI POSTUPAK.

 

 

FAJAGELJNOVI SAD: GRADSKA VLAST DA SMENI A NE DA PRIHVATI OSTAVKU FAJGELJA

ZBOG UNIŽAVANJA KULTURNOG CENTRA I SVE BRUKE KOJU JE NANEO NOVOM SADU, ZBOG SVIH NJEGOVIH AFERA I SPORNIH

 

 

brisel2BRISEL: KONFERENCIJA „PRIJATELJI SRBIJE“

PREMIJER VUČIĆ JE, SUMIRAJUĆI REZULTATE DANAŠNJE KONFERENCIJE, NAGLASIO DA JE OVO BILA DOBRA PRILIKA DA SE SRBIJA PREDSTAVI