Српско-руски пословни форум 4. и 5. октобра у Београду

Српско-руски пословни форум 4. и 5. октобра у Београду

30/09/2021 Off By BERB

Српско-руски пословни форум на којем ће учествовати преко 100 представника највећих српских и руских компанија биће одржан 4. и 5. октобра у Привредној комори у Београду.

 

Свечано отварање Форума биће одржано у понедељак, 4. октобра, са почетком у 10.00 сати, а приликом свечаног отварања присутнима ће се обратити Ненад Поповић, министар у Влади Републике Србије и председник Мешовитог комитета за сарадњу са Русијом, Вероника Никишина, генерални директор Руског експортног центра, Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије и Александар Боцан-Харченко, амбасадор Руске Федерације у Републици Србији.

 

Током првог дана Форума прилику да се представе једне другима имаће најуспешније српске и руске компаније из области пољопривреде, прехрамбене индустрије, машиноградње, грађевинарства, ауто индустрије, нафтног и гасног сектора, електроенергетике, производње медицинске опреме и лекова, рециклаже, производње текстила, играчака, пластике, папира и картонске амбалаже, трговине и дистрибуције, као и компаније из области ИТ, иновација и високих технологија.

 

Другог дана Форума представницима руских компанија биће представљене могућности за улагање у Републику Србију, а посебно могућности за развој привредне сарадње руских региона са АП Војводином, као и градовима Београдом, Новим Садом и Нишом.

 

„Трговинска размена између Србије и Русије је у сталном порасту, али још увек постоји огроман простор за унапређење трговинске сарадње у многим областима. Као министар у Влади Србије трудићу се да изградимо такав амбијент да институционално и стратешки подржимо наше компаније да у што већем броју изађу на тржиште Русије. С друге стране, Србија, због изузетне кадровске базе, одличних повољности за инвеститоре, као и могућности бесцаринског извоза у земље ЕУ, може да буде центар руских улагања у Европи“, рекао је министар Поповић и додао да ће током трајања Форума посебно бити промовисана могућност стварања заједничких српско-руских компанија.

 

Дводневни Српско-руски пословни форум заједнички организују Влада Републике Србије, Привредна комора Србије и Руски експортни центар.