Ministar Stefanović o kampanji laži i pritiscima

Ministar Stefanović o kampanji laži i pritiscima

30/09/2021 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Izjava potpredsednika Vlade i ministra odbrane dr Nebojše Stefanovića:

„O lažima Dragana Đilasa i Marinike Tepić govorio sam već mnogo puta, godinama, ukazujući na sav besmisao laži koje iznose protiv predsednika Vučića. Ta njihova kontinuirana kampanja laži očigledno se pojačava upravo u trenucima kada se dešavaju veliki pritisci na Srbiju, kada se predsednik Vučić u teškim situacijama i uz teško nasleđe, koje su nam upravo Đilas i njegova vlast ostavili do 2012. godine, bori za suverenitet Srbije i za Srbe na Kosovu i Metohiji.

Tabloidi koji im se u tome priključuju, poput „Srpskog telegrafa“ i „Objektiva“, predvođeni su idejama tajkuna koji stoji, pre svega, iza „Objektiva“, čiji je suštinski vlasnik. Pokušavajući samo da unesu pometnju, suštinski se stavljaju na stranu kosovskih Albanaca, pridružujući se političkom pritisku na Srbiju i kampanji laži, koje su već demontirane i prokazane kao laži.

Naravno, sve to rade đilasovskim manirima. Bave se istim temama i pišu na isti način kao i Dragan Đilas, ali se i ponašaju na isti način kao Dragan Đilas kada je bio vlast. Formiranjem određenih tabloida pokušavaju da vrše politički pritisak i ostvare neku poslovnu ideju, bilo da bi dobili neki posao pritiskom na ljude koji vrše vlast, odnosno imaju određene odgovornosti u državnim strukturama, ili da bi, poput tajkuna koji stoji iza „Objektiva“, prikrili svoju saradnju sa klanom Veljka Belivuka i česte posete Belivuku, a što su državni organi dokumentovali.

Očekujem, naravno, da će država rešiti ovu situaciju, da će se pokazati šta su pravi motivi i da će Srbija čuti istinu i po ovom pitanju“.