Награда МДУЛС за допринос афирмисању права на слободан приступ информацијама

Награда МДУЛС за допринос афирмисању права на слободан приступ информацијама

28/09/2021 Off By BERB

Фото: МДУЛС

 

Министарство државне управе и локалне самоуправе добило је данас награду коју Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности додељује за допринос афирмисању права на слободан приступ информацијама у категорији републичких органа јавне власти.

 

 

 

Награду је у име МДУЛС примила министарка Марија Обрадовић, која је том приликом изјавила да је ово признање за све запослене у Министарству, који су својим радом и односом према јавности допринели да МДУЛС буде препознато као институција која ово признање заслужује.

Она је додала да награда Повереника представља посебну обавезу и подстрек Министарству државне управе и локалне самоуправе да са радом настави несмањеним квалитетом.

„Институција Повереника ужива велику подршку Владе и ми инсистирамо на транспарентном приступу према грађанима.

Полазећи од председника Републике Александра Вучића, председнице Владе Ане Брнабић, свих чланова Владе, свих нивоа власти, створена је атмосфера у којој независне институције могу неометано да раде и развијају своје капацитете.

 

После 15 година од усвајања започели смо и привели крају рад на изменама и допунама закона. Усвојили смо добронамерне примедбе невладиних организација и медија, искористили огромно знање Повереника и његовог тима, добили подршку надлежних међународних институција и можемо са поносом да кажемо да се налазимо пред испуњењем једног од главних услова из Поглавља 23, тако битног на европском путу Србије”, закључила је Обрадовић.