Унапређење сарадње са Популационим фондом УН

Унапређење сарадње са Популационим фондом УН

28/09/2021 Off By BERB

Фото: minrzs.gov.rs

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић разговарала је са директорком Регионалне канцеларије Популационог фонда Уједињених нација (УНФПА) за Источну Европу и Централну Азију Аланом Армитаж о унапређењу сарадње Министарства и тог фонда.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је у разговору нагласила да се то посебно односи на питања старих људи и старења, као и оснаживања жена и младих из рањивих категорија становништва.

 

Кисић Тепавчевић је навела да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања посебну пажњу посвећује питањима старих људи и старењу и подсетила да је Влада Републике Србије 16. септембра донела одлуку о оснивању Савета за питања старости и старења и Савета за унапређење међугенерацијске сарадње и солидарности, на чијем је она челу.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је захвалила УНФПА на заједничком пројекту који је у припреми, а који за циљ има унапређење дигиталне писмености старих људи у домовима за смештај одраслих и старијих у Републици Србији.

 

Кисић Тепавчевић је изразила уверење да ће заједничка сарадња врло брзо показати конкретне резултате.

 

Директорка Армитаж истакла је да је сарадња УНФПА и Министарства веома добра и да она треба да буде проширена. Како је додала, УНФПА посебно цени рад Министарства када се ради о смањењу међугенерацијског јаза у области дигиталне писмености.