Састанак са амбасадором Уједињених Арапских Емирата

Састанак са амбасадором Уједињених Арапских Емирата

27/09/2021 Off By BERB

Фото: Председништво Србије/Димитрије Голл

 

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са  амбасадором Уједињених Арапских Емирата Мубараком Ал Дахеријем, који му је пренео поздраве шеика Мохамеда бин Заједа, уз позив да присуствује отварању „Недеље одрживости 2021“ почетком наредне године у Абу Дабију.

 

Председник Вучић је, уз захвалност и поздраве шеику Мохамеду, са задовољством прихватио позив да учествује на тој манифестацији, посвећеној развоју технологије и вештачке интелигенције и њиховој примени у различитим секторима привреде и другим сферама живота.

 

Председник Вучић је честитао руководству и грађанима УАЕ на успешној организацији Светске изложбе EXPO 2020, која ће ове седмице бити отворена у Дубаију. Двојица саговорника су се сагласили да је и ова престижна манифестација потврда високог угледа и све већег утицаја УАЕ у свету.

 

Председник Вучић је, имајући то у виду, рекао да је захвалан шеику Мохамеду, за којег га веже искрено пријатељство, што посвећује пажњу развоју односа Србије и УАЕ.

 

Председник Вучић и амбасадор Ал Дахери су овом приликом разговарали о даљем развоју билатералних односа и потенцијалима за сарадњу у различитим областима, констатујући да заједнички пројекти Србије и УАЕ значајно доприносе економском развоју наше земље. Председник Вучић је рекао да је поносан на напредак пројекта Београд на води, који је постао симбол главног града.