За инфраструктурне пројекте у Коцељеви 166 милиона динара

За инфраструктурне пројекте у Коцељеви 166 милиона динара

25/09/2021 Off By BERB

Фото: МДУЛС

 

У наредном периоду 166 милиона динара биће уложено за реализацију инфраструктурних пројеката у општини Коцељева, поручила је министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић током данашње посете овој локалној самоуправи.

 

 

Она је истакла да ће Министарство, заједно са Европском инвестиционом банком, кроз пројекат „Партнерство за локални развој“ подржати изградњу модерне Зелене пијаце „Тржница“, чија је вредност процењена на 150 милиона динара, са циљем да становницима Коцељеве обезбеди савремену, модерно опремљену пијацу какве постоје у свету.

 

Током обиласка општинске управе, Обрадовић је са народним послаником Верољубом Матићем, председником општине Душаном Илинчићем и начелником општинске управе Слободаном Васићем разговарала о проблемима у општини и превазилажењу развојних ограничења, како би Коцељева унапредила услуге које пружа грађанима и привреди.

 

Пројектни тим општине је министарки Обрадовић представио пројекат реконструкције парка поред Дома културе, за који је Коцељева ове године добила финансијска средства у износу од 16 милиона динара из Буџетског фонда Министарства.

 

 

„Похвале за општинску управу Коцељеве, која одговорно и посевећено ради на развоју општине и  брине о потребама својих грађана. Оваква сарадња и подједнако финансијско учешће републичког и локалног нивоа показатељ је да заједничким трудом и залагањем можемо допринети модернизацији и побољшању квалитета услуга и садржаја за наше грађане и подизању животног стандарда на локалу“, нагласила је Обрадовић.

 

Она је са челницима Коцељеве обишла просторије у згради општине у којима би било адекватно успоставити Јединствено управо место и том приликом позвала Општину да конкурише за средства из Буџетског фонда за овај пројекат. Обрадовић је обишла и локацију будуће Зелене пијаце, као и радове на реконструкцији предшколске установе „Полетарац“.

 

Министарка Обрадовић своју посету Коцељеви завршила је обраћањем на 12. Фестивалу зимнице, где је истакла да су овакве манифестације одлична прилика да мали произвођачи представе своје производе, али и да се домаћице, будуће предузетнице удруже, како би се њихов рад препознао и уважавао.

 

„Држава Србија, Министарство на чијем сам челу, као и ја лично, предано радимо на оснаживању предузетница, домаћица и жена из руралних средина и наставићемо ту борбу у сваком граду и општини у Србији“, напоменула је Обрадовић.

 

Она је овом приликом изразила задовољство чињеницом да је преко 70 процената становника старијих од 65 година у Коцељеви вакцинисано против корона вируса и још једном апеловала на све грађане, а посебно младе, да се имунизују и тиме помогну очување здравља нације и допринесу економском напретку своје земље.