Наставу у новој академској почети извођењем химне „Боже правде”

Наставу у новој академској почети извођењем химне „Боже правде”

25/09/2021 Off By BERB

С обзиром да је почетак нове академске године свечан за све студенте у Републици Србији, Министарство просвете, науке и технолошког развоја препоручило је свим високошколским установама, на предлог СКОНУС-а,  да први час наставе у новој академској години почне извођењем химне Републике Србије „Боже правде”.

 

На овај начин студенти граде и поштовање према држави у којој живе и својој нацији и развијају осећај заједништва и припадности друштвеној заједници.

 

Интонирање химне високошколске установе могу да изведу путем разгласа, рачунара, музичког или телефонског уређаја, односно певањем, уз поштовање свих епидемиолошких мера.

 

Темељи будућности наше државе и друштва засновани су на образовању и због тога је оно државни приоритет и доступно свима. Позивамо све студенте и наставно особље да ту прилику у највећој могућој мери користе, да увек имају на уму изузетне вредности сазнавања и стварања, као и то да се од сваког појединца, студента и наставника, очекује да пружи свој лични допринос у корист друштвене заједнице.

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја свим студентима и професорима жели успешан почетак академске 2021/2022. године.