Sastanak Stefanovića sa ambasadorom Bocan – Harčenkom

Sastanak Stefanovića sa ambasadorom Bocan – Harčenkom

22/09/2021 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, sa kojim je razgovarao o saradnji naših dveju zemalja u oblasti odbrane.

 

Ministar odbrane istakao je da je saradnja Srbije i Ruske Federacije u oblasti odbrane izuzetno dobra, te da je činjenica da je Srbija ove godine prvi put bila jedna od 11 država suorganizatora Međunarodnih vojnih igara, u kojoj je održano takmičenje u disciplini „Čuvar reda“ posebno značajna.

On je izrazio zadovoljstvo nastavkom razvijene vojnotehničke saradnje dveju zemalja i ujedno uputio poziv za učešće ruskih predstavnika na predstojećem vojnotehničkom sajmu „Partner 2021”, koji se u  oktobru održava u Beogradu.

Ministar Stefanović izrazio je i ovom prilikom zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci koju Ruska Federacija pruža Srbiji po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta, posebno u ovim teškim trenucima koje srpsko stanovništvo proživljava na Kosovu i Metohiji. On je ocenio da aktuelna situacija, u kojoj Priština nametanjem novih jednostranih mera krši slobode kretanja, predstavlja nastavak nepoštovanja Briselskog sporazuma.

Kako je istakao, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije odlučno prate politiku predsednika Aleksandra Vučića da Srbija bude faktor stabilnosti u ovom delu Evrope, ali da ne dozvoli ugrožavanje bezbednosti Srba koji žive u našoj južnoj pokrajini.