Правила за прелазак на онлајн наставу у случају инфекције COVID-19

Правила за прелазак на онлајн наставу у случају инфекције COVID-19

22/09/2021 Off By BERB

Одлука о преласку на онлајн наставу уколико је у одељењу заражено више ученика важила је и прошле школске године за ученике свих разреда. Дакле, није реч о новини у односу на прошлу годину.

 

 

У одлуци Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа која је донета у петак, 17. септембра прецизирани су критеријуми за организовање наставе у ситуацијама када се појаве случајеви инфекције Ковид код ученика у истом одељењу.

Уколико се у једном одељењу појаве два или више случајева инфекције, директор школе организује рад у школи према следећим инструкцијама:

Уколико се ради о одељењима са 16 или мање ученика, након појаве три оболела ученика у одељењу прелазак на трећи модел у трајању од 10 дана се налаже само за то одељење;

Уколико се ради о одељењима са 17 и више ученика, након појаве два случаја, то одељење се дели на две групе и наставља рад по другом (комбинованом) моделу наставе. На групе се потом примењује поступак за одељења са 16 и мање ученика, односно након појаве нова три оболела ученика у групи прелазак на трећи модел у трајању од 10 дана се налаже само за ту групу.