MAKEDONIJA: STRAZBUR TRAŽI REŠENJE

MAKEDONIJA: STRAZBUR TRAŽI REŠENJE

19/05/2015 Off By

0,,18457991_303,00ZASTAVA

Agencije

PREMIJER Makedonije i lider partije VMRO-DPMNE Nikola Gruevski danas će sa liderom opozicije Zoranom Zaevim ide u Strazbur kako bi se sastali sa poslanicima Evropskog parlamenta.

Lideri suprotstavljenih strana u Makedoniji koji su poslednjih dana izazvali pometnju i zabrinutost u Evropi sastaće se sa poslanicima Ričardom Hovitom, Ivom Vajglom i Eduardom Kukanom. Kako je najavljeno, glavna tema će biti politička kriza u zemlji.
Iako detalji sastanka nisu otkriveni, Hovit, koji je prisustvovao mitingu opozicije i koji se kasnije sastao sa predstavnicima stranke VMRO-DPMNE, tvrdi da ne žele da traže krivca.
“To bi bilo neodgovorno jer mi imamo ulogu medijatora koji bi trebao da pomognu u traženju rešenja krize”, rekao je Hovit.
Takođe, Gruevski i Zaev će se sastati sa komesarom za proširenje Evropske unije Johanesom Hanom.
Makedonija će, zajedno sa Turskom i Mađarskom, biti tema sutrašnje sednice Evropskog parlamenta. Poslanici će detaljno razmotriti političku situaciju u bivšoj jugoslovenskoj republici, a na inicijativu Hahna Makedonija će ostati u fokusu i tokom narednih meseci.<


REGION

.

Leader of the Albanian opposition Socialist Party Edi Rama speaks during a news conference in Tirana July 4, 2009. Albania's ruling Democratic Party and the small Socialist Integration Movement (SIM) will start negotiations on forming a coalition government, SIM leader Ilir Meta said on Saturday. With less than one percent of the votes in Sunday's parliamentary elections yet to be counted, the Democratic Party has won 70 seats in the 140-member parliament while the SIM has four. The main opposition Socialist Party has 66 seats.  REUTERS/Arben Celi (ALBANIA POLITICS ELECTIONS HEADSHOT)

RAMA ODLOŽIO POSETU MAKEDONIJI

RAMA JE TREBAO DA BUDE PROMOVISAN U POČASNOG DOKTORA NA SVEČANOSTI NA UNIVERZITETU U TETOVU, GRADU NA ZAPADU

B4E86CBA1EDDAA46B5569D7EAF79FEC7MAKEDONIJA: U KUMANOVU I DALJE SE PUCA

MAKEDONSKA VLADA DONELA JE NA VANREDNOJ SEDNICI U NEDELJU RANO UJUTRU ODLUKU DA ĆE DANAŠNJI DAN I PONEDJELJAK

kumanovo-begaatSAOPŠTENJE MSP: NE PREPORUČUJE SE PUTOVANJE U MAKEDONIJI

SRPSKI DRŽAVLJANI, KOJI NAMERAVAJU DA SE VRAĆAJU IZ GRČKE POTREBNO JE DA KORISTE ALTERNTIVNE PRAVCE PREKO BUGARSKE, IAKO